Вече староградске музике одушевило публику, успешно прикупљено око 58.000 динара

Звуци и ноте добро познатих староградских песама одјекивали су Великом салом Дома културе, која је била испуњена до последњег места, на хуманитарном концерту који су приредили Основна музичка школа „Владимир Ђорђевић” и Хор „Распевана просвета”.

Концерт „Вече староградске музике” одржан је са циљем да се прикупе средства за помоћ у лечењу Ивоне Чоловић, која болује од мултипле склерозе. Хуманост учесника и посетилаца није ни овог пута изостала, јер је прикупљено 57.735 динара, који ће бити прослеђени на рачун за поменуто лечење наше суграђанке.

Концертно вече отворили су најмлађи. Најпре су се представили талентовани ученици другог разреда Основне музичке школе под диригентском палицом Светлане Чоловић, а за њима и Хор ове школе, којим диригује Јована Петровић.

Основна музичка школа у Алексинцу се поред хора и талентованих појединаца може похвалити и својим оркестром који је такође узео учешће у синоћњем програму. Они су извели две нумере – коло „НОВА ЗАЈЕЧАРКА” и традиционалну ромску песму „ЂЕЛЕМ, ЂЕЛЕМ”. Двема нумерама представио се и Градски оркестар, који се радо одазвао овом племенитом позиву. Они су се представили нумерама „Све док је твог плавог ока” и „Дунав”.

На самом крају вечери наступила је „Распевана просвета”, хор просветних радника из Алексинца, Ниша и Ражња, са блоком староградских песама. Хор „Распевана просвета”, чији је ово био седми наступ, се труди да промовише праве вредности, велича хумана дела и људскост, са мисијом да помогне онима којима је помоћ потребна. Хором руководи Миља Миловановић.

Помоћ у реализацији овог хуманитарног концерта пружили су Центар за културу и уметност и Црвени крст Алексинац.

Више фотографија можете погледати на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 4 =