Утврђен репертоар овогодишењг фестивала – цена карата остала симболична

Данас је одлучено у којим позоришним представама, намењеним њиховом узрасту, ће малишани у Алексинцу уживати током фестивала који ће бити одржан у другој половини маја месеца. Након предлога селекторке фестивала Иване Недељковић, на данашњој седници Организационог одбора Позоришног фестивала за децу установљен је овогодишњи репертоар.

Представе ће бити игране од 20. до 26. маја, а част да наступе у такмичарском делу овогодишњег фестивала имају представе „Пепељуга” Регионалног позоришта Нови Пазар, „Ја сам Акико” Културног центра Панчево, „Храбра кројачица” Крушевачког позоришта, „Могућност забављања код птица” Битеф театра„Ружно паче” Народног позоришта Пирот и „Бамби” Малог позоришта „Душко Радовић” из Београда.

У част награђених, последње вечери, ансамбл организатора фестивала Градског позоришта „Театар 91” које ради под окриљем Центра за културу и уметност Алексинац одиграће представу „Семофорко”.

Иначе, ово ће бити седми фестивал позоришта за децу који се одржава у Алексинцу, а како је одлучено на данашњем заседању Организационог одбора, цена улазница за фестивал у односу на прошлу годину није мењана.

− Ту се доста водила полемика да ли да буде већа или мања цена улазница, или да буде бесплатно за сву децу, и на крају је донета одлука да та цена буде симболична − појаснио је Далибор Радичевић, председник Организационог одбора Позоришног фестивала за децу.

Како је одлучено, и ове године улазнице ће се продавати по  врло симболичној цени од сто динара по представи или за пакет петсто динара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 3 =