Веће: Буџет општине и пословање јавних предузећа у наредној години

Након што је пре неколико дана завршен јавни увид, нацрт одлуке о буџету општне Алексинац за наредну годину нашао се на дневном реду данашњег заседања Општинског већа. Већници су овом приликом упознати са плановима пуњења и трошења буџета за наредну годину који би требало да износи око милијарду и 530 милиона динара.

Овим документом планира се реконструкција дела пута Суботинац-Мозгово, одређених градских улица и санација гробарског моста. Биће и нових капиталних инвестиција у следећој години и то по два основа. Изводиће се радови по уговорима склопљеним у овој години и очекује се значајан суфицит, а биће намењен новим пројектима који ће бити накнадно дефинисани.

У наставку заседања прихваћена је одлука о висини и начину плаћања накнаде за коришћење јавних површина, па ће тако власници киоска само у првој зони плаћати нешто већи закуп.

На дневном реду овог пута се нашла и стратегија безбедности саобраћаја на територији наше општине која ће бити важећа у наредних пет година, а такође је прихваћена и одлука о измени саобраћаја по којој је забрањено паркирање у улици Петра Зеца и саобраћај камионима носивости преко 7,5 тона у градским улицама.

Након што су данас већници дали зелено светло, ако и одборници потврде, гробље у Липовцу биће проширено, јер ће општина на поклон добити парцеле које се граниче са тамошњим гробљем.

Општинска влада се позитивно изјаснила о годишњем плану рада штаба за ванредне ситуације за наредну годину, а такође и о програмима пословања јавних предузећа чији је оснивач локална самоуправа. Према плану Водовод ће у наредној години располагати са око 205 милиона динара и у овом предузећу се рачуна на 2 милиона добити, Предузеће за путеве планира приходе од преко 145 милина, а расходе од скоро 144 и по милина динара, док Комунално предузеће рачуна да заради 187 милина, а да потроши 179 милиона динара у наредној години.

Након данашњег заседања одобрени су новогодишњи поклони деци запослених код директних и индиректних буџетских корисника, па ће тако малишани чији родитељи раде код директних корисника добити по 8 хиљада динара, а индиректни корисници ће сами одредити износ поклона.

Наравно ни ово заседање није протекло без вансудских поравнања са грађанима који су претрпели уједа паса луталица. на данашњем дневном реду биле су две такве тачке, па ће из општинског буџета бити исплаћено 46 хиљада динара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 1 =