Важно за грађане: Прикључите се хуманој и еколошкој акцији

Очување животне средине и придржавање еколошких норми постају императив савременог човека, без обзира на то где живи на земаљској кугли. Због ограничених ресурса, неопходно је да рециклирамо одређене материјале како би се избегла еколошка катастрофа. Зато је важно да свако од нас допринесе очувању животне средине.

Једна од активности, коју спроводи Јавно комунално предузеће „Комуналне услуге” је и прикупљање и рециклажа стакла. За почетак, од пре пар дана на плацу овог предузећа, некадашњи Ауто-сервис преко пута Мотела, постављена су два контејнера у којима грађани могу да одложе стакло, без прозорских стакала која се посебно складиште и прерађују.

Из „Комуналних услугаˮ најављују да ће, када се буде стабилизовало време, викендом и у самом граду да организују скупљање стаклене амбалаже. Новац добијен од продаје стакла биће уплаћен у хуманитарне сврхе, највероватније за лечење наших суграђана.

Овој еколошкој акцији се прикључио и наш медиј и позива све грађане да приликом чишћења просторија одвоје стакло и одвоје мало времена и труда и исто донесу на горенаведену локацију. Тамо ће наћи портира који ће им дати сва упутства. Тако ћемо показати своју одговорност и хуманост.

2 коментара

  1. A gde su kontejneri za odlaganje stakla po gradu? Svaki normalan grad ih ima, nekad ih je i po Aleksincu bilo. To ste posklanjali, a sad terate ljude da idu na Moravu, da dođu vama, kako bi odložili staklo? Da, baš sam motivisan.

    1. Poštovani, biće akcija i u gradu kada će građani moći da odlože staklo.Za sada su postavljeni u okviru preduzeća da ne bi se bacao neselktivan otpad koji preduzeće za reciklažu stakla ne bi preuzelo, pa bi on opet završio na deponiji što nije cilj jer zbog naših loših navika još uvek ne odvajamo staklo od ostalog otpada.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 5 =