Vatromet

Ватромет опасан за здравље, али и за џеп

У сусрет предстојећим празницима на грађане се посебно апелује да обрате пажњу на којим местима купују пиротехничка средства, односно да то не чине на местима која за то нису предвиђена као што су пијаце и уличне тезге.

Из полиције подсећају да је Законом о промету експлозивних материја изричито забрањена употреба пиротехнике у затвореном простору и на јавним местима где се окупља већи број особа, као и продаја пиротехничких средстава малолетницима.

Такође,треба знати да извођење ватромета могу вршити само за то овлашћена правна лица на одобреној локацији, уз решење које је издало Министарство унутрашњих послова.

У полицијском саопштењу се упозорава и на последице уколико се појединци и групе не придржавају препорука и обавеза произашлих из закона. Услед неправилне употребе пиротехнике може доћи до тешких повреда са трајним последицама по здравље, настанка пожара и експлозија, као и узнемиравања грађана и нарушавања јавног реда и мира.

Из Полицијске управе Ниш напомињу да ће физичка и правна лица која неовлашћено продају пиротехничка средства бити санкционисана у складу са законом, као и да ће им пиротехничка средства бити одузета, као и да је ових дана контрола појачана.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten − 10 =