Одборници подржали реорганизацију Општинске управе

Одборници Скупштине општине Алексинац су на недавном заседању општинског парламента усвојили измене и допуне Одлуке о организацији Општинске управе којом се предвиђа 8 одељења, једна више организациона јединица у односу на претходни период.

Новом одлуком Општинска управа општине Алексинац имаће следеће унутрашње организационе јединице: Одељење за финансије, Одељење за општу управу и друштвене делатности, Одељење за урбанизам и имовинско правне послове, Одељење за утврђивање, наплату и контролу јавних прихода, Одељење за инспекцијске послове, Одељење за скупштинске послове, Одељење за комуналне и грађевинске послове и Одељење за локални економски развој, пољопривреду и водопривреду.

Раније измене и допуну Одлуке о организације Општинске управе подржало је и Општинско веће. У достављеном скупштинском материјалу стоји образложење правног основа за доношење ових промена, али не и који су циљеви овакве унутрашње реорганизације. Сада предстоји да начелник Општинске управе на основу ове Одлуке предложи и систематизацију радних места, о којој ће се изјаснити општинска влада.

Како смо незванично сазнали, новом одлуком се укида Одељење привреде, а формирају се два одељења: Одељење за урбанизам и имовинске правне послове, које ће преузети надлежности бившег одељења за привреду из области урбанизма, а од Одељења за финансије преузима правне послове, друго је Одељење за локални економски развој,пољопривреду и водопривреду у чијој су надлежности послови којима се у оквиру некадашњег одељења за привреду бавила канцеларија локалног економског развоја (КЛЕР) и службе за пољоприреду и водопривреду.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × two =