Уз донацију: Јапанском амбасадору Алексинац прва посета ван Београда

Свечано је данас било у Општој болници Алексинац из више разлога. Званично је промовисана најновија донација Амбасаде Јапана у Републици Србији, а било је и прилике да се у разговору са министарком Министарства здравља професорком др Даницом Грујичић помену одређени проблеми у алексиначком здравству ради њиховог решавања. О кадровским и материјалним, као и оним који се тичу градње објекта у кругу Опште болнице, са ресорном министарком разговарали су директор установе др Горан Видић и први човек овдашњег Дома здравља др Родољуб Живадиновић.

Након обиласка болнице у амфитеатру ове установе одржана је и свечана церемонија на којој су говорили амбасадор Јапана у нашој земљи Његова екселенција господин Акира Имамура, министарка др Грујичић, као и домаћини др Видић и председник општине Алексинац Далибор Радичевић.

Новоименовани амбасадор Имамура је започео своје излагање податком да му је Алексинац прва дестинација ван Београда коју обилази у нашој земљи и изразио наду да ће имати прилику да опет дође у наш град. Он је предочио податак да је од 1999. године Јапан широм Србије подржао 251 пројекат о чему смо јуче писали. Господин Имамура је казао да је ово друга јапанска донацији општини Алексинац, пошто су раније већ обезбеђени возило и опрема Дому за смештај одраслих лица у селу Кулина, са циљем унапређења социјалне услуге корисницима.

− Управо сам обишао Општу болницу Алексинац и хируршко одељење. Чуо сам да је поменуто болничко одељење у прошлости имало великих проблема са стерилизацијом инструмената и медицинског материјала због застарелости и неисправности претходног стерилизатора. Драго ми је да је Влада Јапана препознала поменуте проблеме и донирала два нова стерилизатора за хируршко одељење у вредности од 78.100 евра. Уверен сам да ће ова донација обезбедити несметан рад хируршког одељења и побољшати здравствене услове у општини Алексинац, али и боље услове за рад медицинског особља у болници – казао је амбасадор Јапана.

Господин Имамура је закључио да ће Влада Јапана наставити да подржава Србију у њеним напорима да изгради снажан здравствени систем и наставиће да пружа помоћ на локалном нивоу за добробит свих грађана Србије. Он је изразио и наду да ће пријатељство између општине Алексинац и Јапана годинама јачати.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 + sixteen =