Uspeh karatista „Šumatovca“ na Prvenstvu Srbije

Na Otvorenom prvenstvu Srbije u Kraljevu mladi karatisti aleksinačkog „Šumatovca“ osvojili su 22 medalje – osam zlatnih, četiri srebrne i deset bronzanih.

U pojedinačnom plasmanu u katama zlatne medalje osvojili su: Jana Ristić, Emina Mladenović, Luka Aleksić, Danilo Vučević i Teodora Pavlović. Zlatna odličja osvojili su i kata timovi: „Šumatovac 1“ (Kristina Pavlović, Milica Milovanović, Emina Mladenović), „Šumatovac 2“(Martina Đorđević, Marija Aleksić, Jana Ristić) i „Šumatovac 3“ (Teodora Pavlović, Aleksandar Cvetković, Kristina Pavlović).  Srebrne medalje u katama osvojili su Marija Aleksić, Stefan Stojanović i Milica Jovanović, kao i kata tim koji su činili: Aleksandar Cvetković, Danilo Vučević i Teodora Pavlović. Bronzane medalje u katama pojedinačno izborili su: Kristina Pavlović, Milica Milovanović, Luka Đorđević, Lazar Veselinović, Miljana Vlajić, Andrija Zlatanović, Aleksa Zlatanović, Martina Đorđević, Aleksandar Cvetković i Lazar Vlajić.

Kako ističe jedan od trenera u klubu Dejan Vuksanović, ovo je jedan od najvećih uspeha „Šumatovca“ u poslednje vreme, jer će se svi osvajači zlatnih medalja naći na  spisku potencijalnih reprezentativaca za predstojeće svetsko prvenstvo koje će se od 22. do 25. juna održati u Beogradu,  u organizaciji Svetske karate konfederacije.

Otvoreno prvenstvo Srbije organizovali su Šotokan karate federacija i Srpska karate unija, a učestvovalo je 420 takmičara iz 30 klubova.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − 5 =