opstina-aleksinac-2

Priznanje za Komisiju za rodnu ravnopravnost i Žensku odborničku mrežu

Da komisija za rodnu ravnopravnost i ženska odbornička mreža imaju dobre rezultate rada na lokalu, pokazatelj je priznanje koje su skoro dobile od  Evropskog progresa i Agencije za rodnu ravnopravnost Ujedinjenih nacija. Priznanje je usledilo nakon završetka projekta „Zajedno do zdravlja“, koji je sproveden u saradnji sa Vladom Švajcarske i preko Ujedinjenog progresa, kaže za Radio Aleksinac predsednica Komisije za rodnu ravnopravnost i jednake mogućnosti opštine Aleksinac Danijela Pavlović.

– Evropska unija i Vlada Švajcarske su preko razvijenog programa Evropski progres podržali 18 projekata koje u opštinama na jugoistoku i jugozapadu Srbije sprovode lokalni mehanizmi za rodnu ravnopravnost kako bi unapredili društveni i ekonomski položaj žena. Tako je u opštini Aleksinac sproveden projekat ‘Zajedno do zdravlja’. Imajući u vidu dobre rezultate sa lokalnog nivoa, kako ženskih odborničkih mreža, tako i lokalnih mehanizama za rodnu ravnopravnost, u Beogradu su 7. juna Komisija za rodnu ravnopravnost i Ženska odbornička mreža dobile zahvalnice za učešće i saradnju – napominje naša sagovornica.

Sve aktivnosti sprovođene su u okviru podrške politikama rodne ravnopravnosti i jačanju vidljivosti i uloge žena u politici na jugoistoku i jugozapadu Srbije.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × four =