Počinje aleksinački letnji festival

Aleksinački letnji festival (ALEF) u organizaciji Centra za kulturu i umetnost počinje ovog četvrtka i trajaće do 11. jula. Tokom 28 festivalskih dana naši sugrađani moći će da uživaju u bogatom kulturnom i zabavnom programu i da izaberu dešavanja po svom ukusu, bilo da se radi o muzici, filmu, pozorištu ili književnosti.

Program će u četvrtak početi koncertom ansambla „Groš“ na platou ispred Doma kulture, a već narednog dana, u petak, 16. juna, od 20 časova biće odigrana predstava za decu „Maša i medved“ u amfiteatru ispred Javne biblioteke „Vuk Karadžić“. Sat vremena kasnije u dvorištu zavičajnog muzeja počeće nastup tango kamernog ansambla „Liberkvatro“.

Festivalske aktivnosti odvijaće se svakog dana osim nedelje na dve lokacije – ispred Javne biblioteke „Vuk Karadžić“ i u dvorištu Zavičajnog muzeja, a petkom i subotom predviđen je dupli program, i za decu, i za odrasle, ističe za Radio Aleksinac direktorka Centra za kulturu Maja Radoman Cvetićanin.

– Verujemo da će svi da pronađu nešto za sebe. Tu su svakog utorka i četvrtka filmovi, utorkom za decu, a četvrtkom za odrasle, lutkarske predstave, predstave za decu, monodrame, duodrame za odrasle, koncerti klasične muzike, ali i nekoliko pop i rok koncerata. Želim da izdvojim koncert EKV tribute band-a, ‘Deca iz vode’, koji će biti realizovan na Vidovdan na platou ispred Doma kulture – navodi naša sagovornica i dodaje da će letnji program ove ustanove, bar kada je grad u pitanju, biti završen uoči velikog petrovdanskog vašara i manifestacije „Na Moravi vodenica stara“.

Centar za kulturu će tokom avgusta meseca sprovoditi akciju „Selu u pohode“ i u seoskim domovima kulture organizovatipokretni bioskop i besplatne projekcije filmova. Za 5. avgust je na Aleksinačkom Rudniku zakazan koncert „Aleksinac aid“, dok je sam kraj leta, 25. avgust, rezervisan za koncert „Serbia rocks“.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 5 =