Ускоро помоћ за 500 породица

Већ 10 година заредом Влада Републике Србије, на иницијативу Црвеног крста Србије, а посредством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, обезбеђује финансијска средства за набавку артикала хране, средстава за хигијени и брашна. Део те помоћи је крајем прошле седмице пристигao у алексиначки Црвени крст, а остатак се очекује у току наредних десетак дана.

− Ове године у 125 општина биће дистрибуирана пуна помоћ коју ће примити преко 50 хиљада породица. Међу тим општинама је и Алексинац, а у наредна два-три месеца извршићемо дистрибуцију пакета до крајњих корисника. Поделом пакета хране, хигијене и брашна биће обухваћено 500 породица у свим насељима наше општине. Ми смо део помоћи прошле недеље примили у магацину, а у току наредних десетак дана стићи ће и друга половина, тако да ћемо ових дана да одржимо комисију, јер имамо већ дате критеријуме око одабира корисника. На основу критеријума биће сачињен списак и започећемо дистрибуцију пакета у наредних десетак дана − објаснио је Милан Терзић, секретар алексиначког Црвеног крста. 

Када је реч о критеријумима за поделу пакета, помоћ ће добити пре свега угрожене породице из удаљених сеоских средина, затим самохрана старачка домаћинства, породице на граници остваривања права социјалне заштите, породице без сталних прихода, односно корисници новчане социјалне помоћи, породице са више деце, породице које имају инвалидно лице и угрожене породице самохраних родитеља.

 

Један коментар

  1. A gde je pomoc za penzionere koji zive u samom gradu a kojima je mala penzija.Ko je njima ukrao pomoc koji su dobilew kolege po selima.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven − 3 =