Центар за социјални рад на новој адреси

Након што су се више од три године радници и корисници Центра за социјални рад тискали у привременим неусловним просторијама у Улици 7. јула, коначно могу да одахну и да се посвете свом послу у новој функционалној згради. Нова зграда Центра за социјални рад, која се налази на углу Буцекове и Лоле Рибара, свечанао је отворена за кориснике крајем прошле седмице.

Председник општине Алексинац Ненад Станковић и посланик у Народној скупштини Републике Србије Далибор Радичевић у петак су свечано отворили овај објекат, али без пуно помпе због тренутне ситуације са коронавирусом.

Међутим, иако скромно отворена, нова зграда пружа конфор који је био и преко потребан пре свега радницима ове установе како би могли да одговоре правилима и условима рада ове струке. Зграда која је никла на месту старе такоће је условна и за кориснике, па долазак инвалида сада не представља проблем, јер поред рампе постоји и лифт иако је ово једноспратница, али пројектована за потребе рада са странкама.

Радови на овом објекту површине око 635 квадрата започети су маја 2019. године и коштали су близу 47 милиона динара, а средства су обезбеђена из локалног буџета.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 5 =