Pauk

Ускоро паук на алексиначким улицама

Новина која нас очекује у наредној години, према најавама надлежних, јесте озбиљније решавање проблема паркинг места у самом граду и санкционисање оних који непрописно паркирају возила. Јавно комунално предузеће „Комуналне услуге” набавило је ново паук возило, а како нам је речено оно је обезбеђено из средстава овог општинског предузећа и већ је испоручено. Надлежни кажу да ће се на овај начин решавати проблем непрописног паркирања возила, која неретко ометају и закрчују саобраћај, а дешава се и да заграде приступ неком објекту.

Стигли су и пројекти који регулишу питање мирујућег саобраћаја, па ће по њима у граду постојати три бесплатна паркинга. Сва три се налазе на локацијама које су близу центра града, стара аутобуска станица, новоизграђени паркинг иза стадиона и трећи у Улици Војске Југославије. Такође и паркиралишта иза блокова стамбених зграда моћи ће да се користе бесплатно.

На осталим местима, која ће вероватно бити распоређена по зонама, паркинг ће се наплаћивати и ову меру спроводиће посебно установљена служба предузећа „Комуналне услуге”. Још увек је непознаница какав ће бити ценовник ових услуга, што ће бити одлучено вероватно онда када буду донети прописи и формирана служба. За сада је само извесно да ће се и у Алексинцу наплаћивати паркинг места и да ће убудуће непрописно паркирана возила односити паук.

Како сазнајемо, уколико не дође до неких озбиљнијих техничких проблема, већ од пролећа алексиначки возачи мораће да мотре на паука.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 2 =