Ускоро нова ограда на стадиону у Житковцу

Стадион фудбалског клуба „Морава” у Житковцу ускоро ће добити потпуно нови изглед. Наиме, ради се на сређивању дотрајале камене ограде која окружује овај спортски објекат. Изградњу ограде финансира локална самоуправа, а за извођача радова изабрана је фирма Г.У.Р. „Тренд” из села Краљева. Рок предвиђен за извођење радова је 45 календарских дана.

 

− Радови су почели захваљујући великом залагању председника општине Алексинац Далибора Радичевића, већника Бојана Николића и начелника Одељења за комуналне и грађевинске послове Мирослава Поповића. Уместо бетонских плоча биће постављена ограда у комбинацији жице и бетона и биће урађена комплетна источна страна до гробља, и предња страна од Управне зграде до пута – рекао је за наш портал Зоран Младеновић, спортски директор ФК „Морава”.

Према речима Младеновића у најави су и додатни радови на уређену овог спортског комплекса, а такође биће постављена и мрежа иза голова која ће трајно решити проблем прелета лопти у суседна дворишта.

− У неком каснијем периоду доћи до доградње трибина, као и до радова на уређењу унутрашњих просторија тако да ће то бити прави спортски центар у правом смислу речи – најављује Младеновић.

„Морава” из Житковца успешно се од сезоне 2019/2020, четврту годину, такмичи у Зони „Центар”, у организацији Фудбалског савеза региона Источне Србије. Иначе овај фудбалски клуб из Житковца спада у ред најстаријих спортских колектива у овом делу Србије, основан давне 1930. године.

Извор фотографија: Фејсбук страница Фудбалског клуба “Морава” Житковац

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 + 2 =