Глобална кампања против насиља над женама обележена и у Алексинцу

У оквиру програма активности „16 дана активизма против насиља над женама” у нашој општини, данас на платоу испред Дома културе у 5 до 12 обележена је глобална кампања ове акције.

Тим поводом Комисија за родну равноправност општине Алексинац у сарадњи са другим установама и невладиним сектором организовала је поделу промотивног материјала са циљем да се скрене пажња јавности да је насиље над женама друштвено неприхватљиво. Пролазницима су дељени информативни флајери којима се јавност упознаје колико је родно насиље опасно и којима се обавештавају жртве на којим телефонима могу да затраже помоћ. Ова светска кампања обележава се у преко 100 држава.

Најмлађим посетиоцима дељени су балони и слаткиши, а Библиотека „Вук Караџић” је у оквиру кампање поделила одређен број стоних календара за следећу годину чији је назив „Знамените Алексинчанке кроз време”.

Кампања у нашој средини се наставља Трибином о значају родне равноправности за развој заједнице на селу у друштвеном, економском и културолошком сегменту, приказаном кроз активности удружења жена, а под називом „Изузетне, само кад су равноправне”. Скуп је заказан за 29. новембар у Арт галерији ЦКУ у термину у 5 до 12.

Данашњу акцију својим присуством подржао је и председник општине Далибор Радичевић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + 13 =