Ускоро још један Јавни позив за бесповратна средства

Након што је крајем прошлог месеца завршен Јавни позива Општине Алексинац, односно Фонда за развој пољопривреде за доделу субвенција пољопривредницима са територије алексиначке општине који се баве производњом млека, воћарством, повртарством, гајењем цвећа и пчеларством, надлежни из фонда закуцаће на врата 117 пољопривредника који су предали потпуну документацију.

Надлежни из Фонда за развој пољопривреде општине Алексинац ових дана обилазе терен да утврде да ли су реализоване инвестиције, тако да пољопривредници могу очекивати исплату субвенција након тога.

Међутим, како је ове године из локалног буџета за ове намене издвојено 12 милиона динара, а корисник је могао да конкурише за подстицај у оквиру једне или више инвестиција до вредности од 100 хиљада динара, скоро трећина средстава је преостала.

Око четири милиона динара ће до краја године поново бити понуђено као субвенција алексиначким пољопривредницима у новом Јавном позиву, под истим условима као у првом позиву. Односно, биће субвенционисано од 60 до 75 одсто инвестиција без ПДВ-а, у зависности од врсте помоћи, а до максимални инос повраћаја од 100 хиљада динара.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 3 =