Ускоро алексиначки медицинари на ковид испомоћ

Епидемиолошка ситуација на подручју општине Алексинац за сада не утиче на редован рад Опште болнице, али се очекују промене у наредне две недеље. Осим што су тренутно три раднике ове установе оболела са лакшим сиптомима од ковида, очекује се да део запослених буде упућен на испомоћ болницама које су у ковид систему.

По речима директора Опште болнице др Горана Видића, постоји тренд погоршавања ситуације и за сада се не зна када ће  стати раст броја оболелих на овом подручју.

− Очекујемо да ће у наредних 10 до 15 дана сигурно бити редукције редовног рада, из разлога што се ситуација погоршала, што се ковид болница Крушевац пуни јако брзо и ми ћемо морати да дамо одређени број радника, као што смо и у протеклом периоду давали, што за Клинички центар Ниш, што за Ковид болницу Крушевац, а то је кадар који је нама јако битан за нормално функционисање болнице, за оперативне програме, конкретно анестезиолози и анестетичари. Такође, мораће бар један пнеумофтизиолог да оде у болницу у Крушевац − каже први човек Опште болнице, уз напомену да мисли да већ следеће недеље иду анестезиолог и анестетичар, што знатно ослабљује алексиначку службу.

Он још указује и на чињеницу да запослени  нису користили годишње одморе и да дуго времена користе по десетак дана одмора још од пре две године. И поред тога, наш саговорник нас уверава да ће пацијентима бити пружене све хитне услуге.

− Сви су исцрпљени и преморени, али ми радимо, таква је ситуација свима, па и нама. Тако да ће рестрикција сигурно бити, али све оно што је неодложна помоћ, хитна помоћ, све оно што мора да се ради на хитно, радиће се. Тамо где су потребне операције тумора, оно што ми радимо, што болница Алексинац ради, биће рађено. Тако да у том смислу пацијенти неће бити оштећени. Такође, терапија која се даје, цитостатска, све те ствари ће се радити и даље – каже др Видић, уз упозорење да ће рестрикције бити свакако.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − eight =