Uručenje srebrnjaka, grad je lepši uz dečiji žamor

Roditeljima novorođenih beba sa područja opštine Aleksinac danas u podne na platou ispred Doma kulture darivani su srebrnjaci sa likom Presvete Bogorodice. Ovom prilikom uručeni su srebrnjaci roditeljima mališana koji su rođeni od 1. jula prošle pa do 31. maja ove godine. U ovom periodu, prema podacima Opštinske uprave, rođeno je 309 beba, a od toga 5 pari blizanaca.

 

Srećnim roditeljima koji su sa svojim mališanima ulepšali ne samo plato, nego i centar grada, poklone je uručio predsednik opštine Dalibor Radičević.

− Lepo je videti ovoliko mališana na ovom prostoru, ali se nadam da ćemo sledeće godine imati barem duplo više dece. Ovo je način da lokalna samouprava daruje svu novorođenu decu i da im ovaj poklon bude draga uspomena − kazao je prvi čovek opštine izrazivši želju da najmlađi sugrađani kada porastu ostanu da rade i žive na području opštine, a da njihovi roditelji dobiju još dece.

Inače, u dodeli srebrnjaka predsedniku opštine pomagao je i načelnik Opštinske uprave Dejan Milošević.

 

Ova akcija sprovodi se od 2018. godine u okviru plana da se podstakne povećanje nataliteta, a započeta je u saradnji sa kabinetom ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku. Sa današnjim danom darivano je oko 1300 mališana.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

13 − eleven =