Уручење сребрњака, град је лепши уз дечији жамор

Родитељима новорођених беба са подручја општине Алексинац данас у подне на платоу испред Дома културе даривани су сребрњаци са ликом Пресвете Богородице. Овом приликом уручени су сребрњаци родитељима малишана који су рођени од 1. јула прошле па до 31. маја ове године. У овом периоду, према подацима Општинске управе, рођено је 309 беба, а од тога 5 пари близанаца.

 

Срећним родитељима који су са својим малишанима улепшали не само плато, него и центар града, поклоне је уручио председник општине Далибор Радичевић.

− Лепо је видети оволико малишана на овом простору, али се надам да ћемо следеће године имати барем дупло више деце. Ово је начин да локална самоуправа дарује сву новорођену децу и да им овај поклон буде драга успомена − казао је први човек општине изразивши жељу да најмлађи суграђани када порасту остану да раде и живе на подручју општине, а да њихови родитељи добију још деце.

Иначе, у додели сребрњака председнику општине помагао је и начелник Општинске управе Дејан Милошевић.

 

Ова акција спроводи се од 2018. године у оквиру плана да се подстакне повећање наталитета, а започета је у сарадњи са кабинетом министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику. Са данашњим даном даривано је око 1300 малишана.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + seven =