Конкурс за пољопривреднике – уместо редова ранг листа

Општина Алексинац, односно Фонд за развој пољопривреде расписао је јавни позив за доделу субвенција пољопривредницима са територије алексиначке општине који се баве производњом млека, воћарством, повртарством, гајењем цвећа и пчеларством.

Из локалног буџета за ове намене је издвојено 12 милиона динара, а корисник може конкурисати за подстицај у оквиру једне или више инвестиција до вредности од 200 хиљада динара, за разлику од прошлогодишњих 100 хиљада. Пољопривредницима ће бити субвенционисано до 60 одсто инвестиције без ПДВ-а, у зависности од врсте помоћи. Пријава на јавни позив је од 16. до 30. јуна.

Илустрација (извор: Гугл).

Од ове године уведена је још једна новина, средства се не додељују по редоследу предаје захтева, већ на основу ранг листе која ће бити направљена на основу бодовања по одређеним критеријумима.

Више информација, текст јавног позива и образац захтева за исплату подстицаја за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава у 2021. години може се преузети на сајту општине (www.aleksinac.org). Информације у вези расписаног Јавног позива доступне су и на телефон 018/809-040, сваког радног дана од 7 до 15 часова.

Насловна фотографија: Илустрација (извор: Гугл).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × four =