Škola

Упис у први разред искључиво телефоном или мејлом

Упис ученика у први разред почеће 1. априла и трајаће до краја августа. Због новонастале ситуације са корона вирусом и у основним школама на територији алексиначке општине упис првака обављаће се мејлом, СМС поруком или телефонским позивом.

У алексиначкој школи „Вожд Карађорђе” кажу да, сем новог начина пријављивања, неће бити неких већих измена када је реч о упису првака.

− Ми последњих десетак година уписујемо три одељења у ниже разреде, четири у више, а тако смо планирали и ове године. Међутим, уколико буде већи број деце него што је предвиђено за три одељења ми смо направили алтернативу, тако да смо понудили четвртог учитеља − рекао је Милан Вељковић, директор ОШ „Вожд Карађорђе”. 

Подаци потребни за упис су име и презиме детета, матични број детета, име једног родитеља, адреса становања и контакт телефон. Ако се родитељи или старатељи одлучите за упис телефоном или СМС поруком, на један од бројева који се налазе на званичном сајту ове образовне установе повратну информацију добиће одмах. У случају да податке за упис шаљу мејлом, рок за повратну информацију је три дана. И то се односи на две алексиначке школе „Вожд Карађорђе” и „Љупче Николић”. Када је реч о Основној школи „Аца Синадиновић” у Лоћики ученици се могу пријављивати мејлом или телефонским позивом.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − three =