УЛУА први пут у Параћину

Чланови Удружења ликовних уметника Алексинац имају прилику да се представе поштоваоцима ликовне уметности и у Параћину. Синоћ је, у галерији Културног центра овог града, отворена изложба слика УЛУА, коју чини 36 дела 22 аутора. Занимљив галеријски простор у некадашњој Вили Николић био је испуњен посетиоцима, међу којима је било и доста наших уметника и суграђана.

Изложбу је у име домаћина отворио Ненад Јевтић, директор Културног центра, заједно са Мирославом Миликићем, председником УЛУА.

− Ова изложба је посебна по томе што по први пут можемо да угостимо Удружење ликовних уметника Алексинац. То је удружење са традицијом како у ефективном раду, тако и по годинама, тачније раду и постојању које траје већ четири деценије. Оно што је такође битно напоменути је да 22 уметника, од аматера до доктора ликовних уметности, излажу вечерас овде код нас и да 36 дела краси зидове нашег галеријског простора – поручио је Ненад Јевтић.

 

Удружење ликовних уметника Алексинац се осим кроз редовне изложбе у Алексинцу, пролећног и јесењег ликовног салона, представило и у Београду, Нишу, Лесковцу и Прокупљу. Чланови овог удружења често учествују и на ликовним колонијама у Србији и иностранству и њихова дела се налазе у многим земљама света.

Поставка изложбе ће за посетиоце у Параћину бити доступна до 6. марта.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − 11 =