„Читалићи кликераши” добили дипломе и захвалнице

Поводом данашњег обележавања Дана матерњег језика, у просторијама алексиначке Основне школе „Вожд Карађорђе” одржана је додела диплома и захвалница учесницима такмичења „Читалићи кликераши”. Ова признања добили су ученици нижих разреда, а у име школе, дипломе и захвалнице уручила је диреторка Маја Радоман Цветићанин.

Овај догађај увеличали су својим присуством и познати писци поезије за децу, који пишу на дијалекту и књижевном језику. Виолета Јовић је на самом почетку присутним ученицима објаснила значај неговања матерњег језика и дијалекта, а касније је Власта Ценић испричао своје познате стихове.

Ови писци су чести гости у овој школи, па се на неки начин сматрају домаћинима, а ученици их увек дочекају са великим узбуђењем, знајући да ће дружење са њима бити једно поучно и лепо искуство.

Како би ученици чули што више песама на дијалекту, уметници су пре сваког групног фотографисања испричали по једну своју песму. На самом крају, сво троје, односно Виолета Јовић, Маја Радоман Цветићанин и Власта Ценић су са ученицима мењали Ниш и Кочане кроз падеже, док је директорка мењала падеже занимљивим и шаљивим импровизованим стиховима.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − 9 =