Незапосленост: Лошије него у децембру – боље него пре годину дана

Статистички подаци о кретању запослености у општини Алексинац за месец јануар показују да је 78 особа више на списку незапослених у односу на децембар. Национална служба за запошљавање у Алексинцу је у свом месечном извештају објавила да су у јануару као незапослена лица евидентиране 4.863 особе, од тога нешто више од половине 2.487 су жене.

Охрабрујућа је чињеница да се у односу на исти период, јануар 2022., број незапослених у нашој општини смањио за 420 лица.

Највећи број наших суграђана који су званично без радног ангажмана, на посао чека до једне године, и таквих је 1.763 или нешто више од 36 одсто укупно незапослених. Посматрано према старосној структуру најтеже до посла долазе особе старости од 55 до 59 година, њих 634 и они чине преко 13 одсто незапослених.

Када је реч о структури лица према стручној спреми, на евиденцији је још увек највећи број пријављених са првим степеном 1.698 и они чине трећину. Са четвртим степеном је нешто више од четвртине укупног броја евидентираних, док је са трећим степеном стручне спреме око 22 одсто лица на евиденцији.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 11 =