Укинуто ванредно стање и именовани повереници цивилне заштите

Стручно-оперативни тим за одбрану од клизишта који је био задужен за увид у стања објеката и терена у алексиначким улицама Озренској и Моравичкој, је на данашњој седници Општинског штаба за ванредне ситуације предложио укидање ванредне ситуације на делу наше општине уведене петог октобра. Штаб је прихватио предлог пошто је константовано да су отклоњене све последице орушавање објеката у улици Озренској, због којих је било и уведено поменуто ванредно стање. Остало је само да се у редовној процедури обезбеде буџетска средства за изградњу одговарајућег потпорног зида.

Чланови Штаба су од стране представника алексиначких јавних предузећа која су директно или индиректно задужена за зимско одржавање општинских путева информисали о стању механизације и обезбеђеном неопходном репроматеријалу за предстојећу сезону. Позитивно су оцењени изнети подаци, па се може закључити да се спремно дочекују будуће зимске падавине.

Штаб за ванредне ситуације општине Алексинац је усвојио и Закључак о именовању повереника цивилне заштите, и њихових заменика, у насељима на територији алексиначке локалне самоуправе.

Именована лица учествују у припреми грађана и запослених за личну и узајамну заштиту, обавештавају исте о увођењу ванредне ситуације и правовременом предузимању мера, као и о општој мобилизацији ради учешћа у заштити и спасавању људи и материјалних добара у ванредним ситуацијама.

Задатак ових повереника и њихових заменика је и да врше координацију и спровођење евакуације, збрињавање, склањање и друге мере цивилне заштите и врше проверу постављања обавештења о знацима за узбуњивање грађана у зградама у зони своје одговорности.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − 7 =