pod-snegom

Ukinuta vanredna situacija

Nakon četiri dana, koliko je bilo na snazi, na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije, doneta je odluka o ukidanju vanrednog stanja na teritoriji naše opštine.

– To znači da smo odoleli svim izazovima i da su ljudstvo i mehanizacija u potpunosti odradili svoj posao. Nadam se da više nećemo imati problema, kao što smo imali ovih dana, rekao je zamenik predsednika opštine Čedomir Rakić.

Podnoseći izveštaj tokom sednice Štaba, direktor Preduzeća za puteve Miloš Milošević istakao je da su svi putevi na teritoriji opštine Aleksinac prohodni. Danas se osoljavaju svi putni pravci, za razliku od prethodnog perioda kada je so bacana samo na mostove, krivine i kritične delove puta. Stiglo je 25 tona rizle, soli ima dovoljno, a na osnovu meteorološke prognoze u naredna dva, tri dana očekuje se topljenje leda sa kolovoza.

Nakon ove sednice Štaba, nastavlja se redovno zimsko održavanje lokalnih putnih pravaca za koje je nadležno Javno preduzeće za puteve, a prekinuto je dodatno angažovanje mehanizacije Javnog komunalnog preduzeća, kome će za dosadašnje angažovanje po nalozima opštinskog odeljenja, a na osnovu radnih sati, biti plaćeno između 260 i 270 hiljada dinara iz stalne budžetske rezerve.

Kada je u pitanju Centar za socijalni rad, oni su i dalje u kontaktu sa predsednicima mesnih zajednica, obilaze sela i rizične grupe, a zbrinuli su jednu porodicu sa četvoro maloletnih lica i jednom ženom u devetom mesecu trudnoće, koji su smešteni u domu „Hristina Markešić“, jer su živeli u neuslovnoj kući u Žitkovcu.

S obzirom da je ukinuta vanredna situacija i da su putevi prohodni, raspust neće biti produžen u školama na teritoriji naše opštine, pa djaci od sutra kreću u školu.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − one =