Nenad-Stankovic

Prioriteti – zapošljavanje, vodosnabdevanje i zaštita od poplava

Intervju sa Nenadom Stankovićem, predsednikom opštine Aleksinac

Kada sumirate jednogodišnji rad lokalne samouprave na čijem ste čelu šta bi ste izdvojili kao najznačajnije u protekloj 2016. godini?

U ovoj godini započeta je realizacija nekih kapitalnih projekata, izuzetno velike vrednosti, na čemu se radilo dugi niz godina. Pre svega zahvaljujući Vladi Republike Srbije i razumevanju problema koje opština Aleksinac ima nekoliko takvih projekata počeli smo da realizujemo baš u ovoj godini. Oni još nisu završeni zato što se radi o zaista velikim projektima iz oblasti zaštite od visokih voda, a najimpozantniji objekat je levoobalni nasip na Južnoj Moravi, koji ima dužinu od oko 16, 7 kilometara, čija je vrednost otprilike oko 4 miliona evra. To je investicija kakvu Aleksinac poslednjih decenija nije imao. Čitave naredne godine će biti izvođeni radovi na tom objektu, a kada budu završeni više nećemo biti u prilici da dva ili tri puta godišnje imamo poplavljene poljoprivredne atare ili sela u toj zoni. Drugi projekat takve vrste je uređenje korita reke Moravice u zoni grada i to baš u delu gde se Moravica prilikom visokog vodostaja izlivala i to je investicija od preko 150 miliona dinara. Posle toga mi ćemo imati i lepo uređeno korito Moravice i produženo šetalište u samom gradu, a ono što je najvažnije mogućnost da stanovnici u tom delu grada žive bezbedno, čak i onda kada su velike padavine i kada je vodostaj Moravice visok.

U intervjuu za naš list predsednik Nenad Stanković između ostalog je odgovorio na pitanja: da li će se ove godine raditi na izgradnji lokalne putne mreže, kako reaguje na optužbe odbornika DSS-a Ivan Dimića da je veliki deo budžetskih sredstava izdvojen za asfaltiranje Novojastrebačke ulice u kojoj Stanković živi, da li u 2017. godini možemo očekivati podsticajna sredstva za zapošljavanje. Predsednika smo još upitali da li se došlo do novih saznanja u vezi sa aferama „Wales“ i „Monikom“, kao i da li će lokalna samouprava dati saglasnost u slučaju donošenja odluke o smeštaju azilanata u aleksnačkoj kasarni.

Ceo intervju sa predsednikom Nenadom Stankovićem možete pročitati u štampanom izdanju AL NOVINA ili njihovoj elektronskoj verziji na sajtu alpress.rs

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen + fifteen =