Uhapšeni maloletnici zbog krađa od milion i po dinara

Zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili 16 krivičnih dela teška krađa i dve krađe, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu podneće krivičnu prijavu protiv šesnaestogodišnjaka iz okoline Aleksinca i sedamnaestogodišnjaka iz  Aleksinca Višem javnom tužilaštvu u Nišu, stoji u današnjem saopštenju Policijske uprave Niš.

Sumnja se da su maloletnici u periodu od decembra 2017. godine do decembra ove godine na području Aleksinca, koristeći odsutnost vlasnika, ulazili u kuće, vikendice i garaže iz kojih su iznosili televizore, laptopove, aparate za kafu, kosilice, bušilice, alat i akumulatore iz vozila čime su oštetili građane za oko 1.500.000 dinara.

Policija je pretresom porodične kuće osumnjičenog šesnaestogodišnjaka pronašla deo predmeta koji potiču iz krivičnih dela i oni će biti vraćeni vlasnicima, navodi se u saopštenju.

Iz PU Niš dodaju da postoje osnovi sumnje da su maloletnici u Aleksincu izvršili i krivično delo teška krađa na drzak način, kada su oštećenoj starijoj ženi oteli torbu i uzeli novac, mobilni telefon i lična dokumenta, koji su vraćeni oštećenoj.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

twelve − 3 =