Учесници конкурса Библиотеке провели дан у Липовцу

Минулог викенда, у организацији Библиотеке „Вук Караџић” и уз помоћ општине Алексинац, награђени ученици и учесници наградних конкурса „Дигитални хербаријум нашег завичаја” и „Историја нашег завичаја – знамените Алексинчанке и Алексинчани” у оквиру наградног излета посетили су Липовац.

Са дивном природом овог краја, као и манастиром Свети Стефан и његовом историјом најпре су се у суботу упознали учесници конкурса из историје, док су у недељу то урадили и учесници конкурса из биологије.

Након посете манастиру у просторијама Установе за одмор и рекреацију деце ученици су презентовали своје радове из историје, а том приликом је и Војкан Поповић, дипломирани библиотекар, подсетио на значај неговања оваквих манифестација које чувају сећање на знамените личности нашег краја, и значај лика и дела Косте Стојановића у српској историји. Сутрадан своје радове су представили и учесници конкурса „Дигитални хербаријум нашег завичаја”, који су имали и интересантан практични час биологије у природи, који су одржали наставници биологије, предвођени магистром Весном Миленовић.

Са улогом, начином рада и фондом књига библиобуса и бенефицијама постојања једног таквог возила школарце је упознала Александра Милошевић, руководилац Завичајног одељења Библиотеке. Након ручка, остатак слободног времена искоришћен је за спортске активности или шетњу у предивној природи која окружује манастир и Установу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve − eight =