Опозициони одборник Димић о Скупштини: Нема нових иницијатива, нема дискусија

Опозициони одборник Иван Димић често је за говорницом општинског парламента износећи критике, али и похвале, на рад општинске власти. Тако је било и на јучерашњој Седници СО Алексинац.

О проблемима који су тачке скупштинског одлучивања каже да су теме које изускују стално разматрање. Међутим, он је изразио бојазност да локална скупштина има само неку формалну улогу и само се изгласа оно што је већ унапред спремно.

‒ Нема много нових иницијатива, нема дискусије овде, осим нас пар из опозиције и на то се своди скупштина. А не би требало да буде тако, требало би да се више и грађани питају, да буду пре свега више и информисани о томе шта се овде дешава и тек онда да очекујемо да се нешто промени како би свима нама у општини Алексинац било боље ‒ каже Димић.

На последњих неколико седница Димић је поставио више одборничких питања у вези са завршетком објекта где би требало да буде смештена Биотехнолошка школа „Шуматовацˮ.

‒ То је наш Скадар на Бојани, од 2006. године се гради та нова пољопривредна школа и још увек није готова. Каже се нема пара, чекамо паре од републике, република нам неће дати паре и ником ништа. И ево ми 16 година чекамо да се заврши један објекат који је у великој мери завршен и који је неопходан и тој школи и грађанима Алексинца. Ту имамо и фискултурну салу која може да се користи врло брзо, али стоји се са тим – објшњава овај опозициони одборник.

Други проблем, по њему, је балон сала, код Техничке школе, која нема грејање.

‒ Ево већ другу годину и то изгледа неће моћи да се реши и када питате зашто је то тако, зашто не може да се реши, не добијате одговор већ добијате неке полу-одговоре, тако чудне као овај што је био да део зграде пољопривредне школе има дозволу, а део нема што је потпуно немогуће. Кажем, то је прича која нема краја, ја је понављам из скупштине у скупштину, али не видим неко решење и даље ‒ закључује Димић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 − seven =