У Житковцу: Свечано отворен продужени боравак за ученике

У житковачкој Основној школи „Вук Караџић” данас је свечано отворен продужени боравак. Простор некадашње кухиње је за само месец дана потпуно преуређен за потребе продуженог боравка, где ће ученици првог и другог разреда моћи да бораве пре почетка поподневне редовне наставе.

Поред председника општине Алексинац Далибора Радичевића, коме је указана част да свечано отвори овај објекат, отварању су присуствовали и представници локалне самоуправе, директори јавних предузећа, основних и средњих школа, предузетници и родитељи.

− Локална самоуправа се труди годинама уназад да обезбеди повољне услове за све ђаке са територије општине Алексинац. Не причамо само о школама које су у самом Алексинцу него да те исте услове имају и деца у најудаљенијим селима. Данас овде у Житковцу отварамо овај објекат зато што се појавила потреба и интересовање, јер имамо све већи број родитеља који немају где да оставе своје дете, које је још увек мало да би само било код куће − рекао је Далибор Радичевић, председник општине Алексинац, обраћајући се присутним локалним медијима.

Продужени боравак опремљен је тако да покрива све потребне садржаје, кухињу, дневни боравак, клупе, ормариће за одлагање ствари и мокри чвор, како би ученици несметано могли да бораве и припремају се за школску наставу. Општина Алексинац је подржала овај пројекат са милион и 853 хиљаде динара.

− Препознали смо иницијативу коју је покренула ова школа и руководство школе. Сматрали смо да је то нешто добро и да треба да финансирамо. Ми смо обезбедили средства буџетом, а школа се даље потрудила да добије објекат какав је овај данас овде у Житковцу – додао је председник Радичевић.

У ранијим разговорима са директором Динићем закључили смо да постоји извесно интересовање за постојање продуженог боравка у житковачкој осмолетки и да ће у складу са тим највероватније бити организовано више од једне групе, што је и он приликом данашњег отварања потврдио.

− Тренутно имамо 51 захтев за продужени боравак што је, морам да признам, стварно доста. Дефинитивно сам простор неће моћи да прими једну групу, морамо да тражимо две. Надамо се да до септембра добијемо сагласност за верификацију самог продуженог боравка и отварање две групе продуженог боравка − поручио је Милан Динић, директор школе.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven + 19 =