Добре вести за нековид болеснике: Запослени на броју, нормализује се рад

Чињеница је да је знатно мањи број новозаражених на подручју општине Алексинац охрабрује и запослене у Општој болници у Алексинцу. Директор ове здравствене установе очекује да ће се тај тренд наставити и у наредном периоду ослањајући се на податак да је у прошлој седмици било само шест новозаражених, уз подсећање да је било дана када је било и дневно 90 новооболелих од вируса корона.

Општа болница је у току епидемије, која још увек траје, имала доста изазова који се односе и на ковид пацијенте, али и на пружање услуга нековид болесницима. Зато повољнија ситуација око пандемије омогућава окретању ка пацијентима који су одлагали неке своје потребе.

− Што се тиче саме болнице ми смо пре две недеље кренули са нормализацијом рада колико је то било могуће. Имамо добру околност да немамо тренутно позитивних радника на ковид нити на ковид боловањима. Такође су нам се сви радници вратили из ковид болница из Ниша, Крушевца, Батајнице. Било их је 12 у једном трентуку, сада су само две сестре на испомоћи у Дому здравља због вакцинације − објашњава др Видић тренутну кадровску ситуацију у болници на чијем је челу.

Он каже да сви пацијенти који дођу биће збринути и кренуло се са заказивањем преко система ИЗИС. Такође, кренуло се и са оперативним програмима.

− Опрезни смо са заказивањем операција да их не буде превише, јер се накупило доста проблема. Доста пацијената је своје болести запоставило због ове ситуације и баш из разлога да не би дошло до неке нове болничке еидемије опрезни смо, али свакодневно увећавамо број операција. Тако да, очекујем да ће за неких 10 или 15 дана моћи да се каже да болница ради пуним капацитетом − каже за наш портал др Видић.

Да кадровски и технички Општа болница у Алексинцу јача показују и планирани пројекти који би требали да буду завршени до јесени. Тада ће ова алексиначка здравствена установа сасвим другачије да изгледа када је у питању дијагностика, али и пружање услуга онколошким пацијентима. О овим темама моћи ћете да читате наредних дана.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − thirteen =