Награђени најбољи творци „дигиталног хербаријума”

Минуле суботе на платоу испред библиотеке уприличена је додела награда и захвалница ученицима и професорима, учесницима у оквиру конкурса „Дигитални хербаријум нашег завичаја”.

Право учешћа на конкурсу имали су сви ученици средњих и основних школа на територији наше општине. Њихов задатак био је да направе „дигитални хербаријум” са фотографијама биљака које сликају у природи, на својим стаништима, а потом их презентују кроз PowerPoint презентацију и то кроз појединачни и колективни рад.

‒ Ви сте ученици дигиталне генерације, стога је хербаријум доживео неке измене у складу са временом па сада говоримо о дигиталном хербаријуму. Корице хербаријума је заменила PowerPoint презентација, листови са пресованим биљкама су ваши слајдови, а пресоване биљке су заправо фотографије ‒ поручила је Весна Миленовић, наставница биологије у ОШ „Вук Караџић” у Житковцу и председница Актива биолога општине Алексинац.

Наградни конкурс „Дигитални хербаријум нашег завичаја”, као пилот пројекат, организовала је Библиотека „Вук Караџић” из Алексинца у сарадњи са Активом биолога општине Алексинац.

‒ У пројекат се укључило осам школа са територије општине Алексинац и преко 150 ученика је учествовало у наградном конкурсу. Вођени великим интересовањем деце за овај конкурс, у септембру планирамо други циклус и желимо да овај пројекат унапредимо и подигнемо на виши ниво, кроз општинско, а потом и регионално такмичење ‒ сазнајемо од Александре Милошевић, руководиоца завичајног одељења Библиотеке „Вук Караџић”

Сви учесници овог конкурса награђени су захвалницама,а најбољи појединци из сваке школе добили су и књиге.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − 12 =