Обустава саобраћаја само за време асфалтирања

Лоше време је накратко прекинуло радове, али са лепшим временом, од наредне седмице наставиће се радови на кружном току, а започеће и санација две деонице коловоза на територији општине Алексинац. О томе је било речи на јутрошњем заседању Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац.

Како се чуло на заседању Савета, прошле године је уговором предвиђено да се прво одради атмосферска канализација на месту кружног тока на раскрсници улица Проте Стевана Димитријевића, Петра Зеца и Шуматовачке, међутим, како су се стекли услови за наставак радова данас је одлучено да се допуни Решење о постављању сигнализације која регулише одвијање саобраћаја док теку радови. Саобраћај ће се одвијати на овој раскрсници док трају радови који су планирани у трајању од 50 календарских дана, стим што ће обустава саобраћаја бити само за време асфалтирања.

Када је реч о санацији коловоза општинских путева на деоници Корман- Горњи Љубеш и Трњане- Доња Пешчаница планирано је да радови почну у понедељак 14. марта. На овим деоницама такође неће бити обустава саобрађаја док трају радови и он ће бити наизменично једносмеран, осим када се изводе асфалтерски радови када ће бити на кратко у прекиду. Нове деонице би требало да буду готове за 45 дана, колики је и рок за извођење радова.

На крају заседања Савета, под тачком разно, одређен је један члан савета за члана жирија током одржавања „Пажљивкове смотре”. Након спроведених школских, општинска смотра ће бити одржана у понедељак 14. марта у алексиначкој Основној школи „Вожд Карађорђе”. Савет је задужен за спровођење организације такмичења, модератор је представник Канцеларије за младе општине Алексинац, а поред члана Савета у жирију ће бити и припадник Саобраћајне полиције, а такође и представник Актива директора основних школа

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 1 =