У ТИЦ-и занимљива едукација о сеоском туризму

Заинтересовани грађани општине Алексинац за бављење туризмом су имали прилику да данас у просторијама ТИЦ-е, Туристичког информативног центра присуствују занимљивој презентацији, односно предавању из ове области. Данашњи скуп је био наставак претходне едукације одржане на истом месту од стране људи из Министарства за туризам.

Тада и данас, један од предавача био је саветник за туризам у Агенцији за консалтинг и менаџмент др Бранко Красојевић. На данашњем скупу су били и представници немачке развојне агенције ГИЗ. Како нам је казала директорка Установе „Липовац” Милена Максимовић представници ГИЗ-а врше анализу могућности и потенцијала развоја сеоског туризма у Србији.

Максимовић је казала да су оваква предавања ветар у леђа онима који желе да се баве сеоским туризмом, нарочито младима до 40 година и женама до 30. Она је била задовољна данашњим одзивом и нада се да ће неки од данашњих слушалаца едукације имати прилику да конкуришу и користе подстицајна средства.

‒ Дошло је пуно младих са села и то ми је посебно драго, јер има ту пуно људи који мислим да ће слушајући ова предавања пронаћи себе негде у тој причи. Имамо и ту неке наше привреднике који се баве производњом меда, који се баве производима од ароније. Све то треба увезати у један заједнички туристички производ и направити један кружни обилазак, да се све прође, оно што је лепо и оно што је културно и оно што је историјски и оно што је добра храна ‒ каже наша саговорница.

Колико ће бити после ових едукација заинтересованих остаје да се види, али данашња слика из ТИЦ-е је обећавајућа.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight + nine =