У Прћиловици асфалт, у Пешчаници припремни радови

Мештани дела Прћиловице до краја седмице обрадоваће се новом асфалту, док ће путници између Доње и Горње Пешчанице морати још неко време да се крећу прашњавим путем.

У прћиловачкој улици Кнеза Лазара, то је саобрћајница поред тамошњег Дома културе која води кроз насеље до Солунске, приводе се завршни радови прве фазе њеног уређења. То подразумева асфалтирање коловоза само првим слојем асфалта, уређење банкина и прелаза до тамошњих дворишта. Разлог непостављања завршног слоја асфалта је најава да ће у овој улици дугачкој 600 метара кроз републички пројекат „Чиста Србија” бити грађена канализациона мрежа, што подразумева и оштећење дела асфалта. Рационалније је уклањати један слој асфалта и касније потпуно завршити асфалтирање.

И док се у Прћиловици у року приводе уговорени радови, на деоници општинског пута Трњане – Јаковље, од Доње до Горње Пешчанице у дужини од 1,5 километара,  у току су припремни радови, па је упитно да ли ће извођач испоштовати рок завршетка посла који је пети септембар. Остаје да се види да ли ће на овој, доста прометној, саобрћајници након овог датума возаче дочекати нови асфалт или облаци прашине који се стварају док се изводе одређене радне операције пре приступања асфалтирању.

Такође, у овом случају, извођач ће морати да изгради и два водопропуста и неколико прилазних путева.

2 коментара

  1. JA BIH VOLEO DA TAKO NASTAVITE DA SVA SELA OPŠTINE ALEKSINAC DOBIJU NOVI PUT. A SADA VAS MOLIM DA HITNO POSTAVITE LEŽEĆEG POLICAJCA U SELU KATUN KOD ŠKOLE, RADI SIGURNOSTI DECE, JER ZA 7 DANA POČINJE NOVA ŠKOLSKA GODINA. I DA MI VERUJETE DA VEOMA VOZE BRZO JER JE TU PRAV PUT. UNAPRED HVALA.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 2 =