У пратећем програму: Промовисана „Сцена” о сцени

Трећа фестивалска вечер на 9. Фестивалу првоизведених представа (ПИП) у Алексинцу, започета је синоћним представљањем три овогодишња часописа за позоришну уметност „Сцена” кога издаје Стеријино позорје из Новог Сада. О садржају ове веома значајне публикације за позоришни живот код нас говорио је др Мирослав Радоњић, који је и први човек издавача.

Овај часопис се бави целокупном позоришном уметношћу, па се у њему могу наћи чланци попут научног сагледавања одређених тема, затим рецензије представа, хронолошке забелешке о значајним дешавањима, као и биографски прикази личности значајних за позоришну браншу код нас и у свету. Сви написи су технички добро обрађени и илустровани квалитетним фотографијама. До краја године очекује се објављивање још једног овогодишњег броја часописа „Сцена”.

Такође, представљене су и три књиге у издању Стеријиног позорја. Миливоје Млађеновић је аутор публикације „Интертекстуална плетисанка” – конституција драмског лика Лазе Костића. О овом делу говорио је Горан Ибрајтер.

Млађеновић је пак публици представио књигу „Позориште кроз зечје уши” аутора Јована Љуштановића. Ове Љуштановићеве драматуршке списе приредила је Горица Радмиловић. Трећа књига из издавачког опуса Стеријиног позорја која је Алексинчанима представљена је „Постдрамско у поетици Александра Поповића” аутора Дејана Петковића.


Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 + thirteen =