У петак презентација мера за нова запошљавања

Презентација програма и мера активне политике запошљавања предвиђених програмом рада Националне службе за запошљавање за ову годину биће уприличена у петак, 3. марта.

Национална служба за запошљавање Филијала Ниш и Општина Алексинац одржаће презентацију програма у Великој сали Дома културе од 11 сати и овај догађај је изузетна прилика да се послодавци и незапослена лица благовремено упознају са свим актуелним финансијским програмима и мерама. Приликом ове презентације присутни ће моћи да поставе питања, учествују у дискусији и добију одговоре из прве руке, јер ће према најави Програме и мере представи директор и заменик НСЗ Филијале Ниш.

Иначе, Национална служба за запошљавање расписала је 13 јавних позива/конкурса, путем којих ће кроз директну финансијску подршку послодавцима и незапосленим лицима бити укључено 21.205 лица, од којих 2.285 особa са инвалидитетом. За ове намене планирано је издвајање 6,3 милијарде динара и као и претходних година 550 милиона динара за особе са инвалидитетом, а додатна средства биће обезбеђена и из буџета локалне самоуправе.

Као и претходних година, тежиште ће бити на теже запошљивим категоријама лица у које спадају млади до 30 година старости, без завршеног средњег образовања, старији од 50 година, Роми, особе са инвалидитетом, дугорочно незапослени, корисници новчане социјалне помоћи и лица у статусу  вишка запослених.

Такође, све информације за учешће у мерама активне политике запошљавања, неопходна подршка, подношење захтева према актуелним јавним позивима доступне су на сајту nsz.gov.rs.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two + 3 =