Уз државне субвенције лакше до посла

Национална служба за запошљавање расписала је данас 13 јавних позива/конкурса, путем којих ће кроз директну финансијску подршку послодавцима и незапосленим лицима бити укључено 21.205 лица, од којих 2.285 особa са инвалидитетом.

Као и претходних година тежиште ће бити на теже запошљивим категоријама лица у које спадају млади до 30 година старости, без завршеног средњег образовања, старији од 50 година, Роми, особе са инвалидитетом, дугорочно незапослени, корисници новчане социјалне помоћи и лица у статусу  вишка запослених.

Већина јавних позива/конкурса биће отворена до 30. новембра ове године, док је рок за подношење захтева за мере намењене особама са инвалидитетом  31. децембар. Јавни позив за доделу субвенција за самозапошљавање биће отворен до 10. априла, рок за подношење пријава потенцијалних извођача јавних радова истиче 27. марта, док је јавни позив за учешће у финансирању мере обука за потребе послодавца за запосленог на располагању до 31. октобра.

За ове намене планирано је издвајање 6,3 милијарде динара и као и претходних година 550 милиона динара за особе са инвалидитетом. Додатна средства биће обезбеђена из буџета јединица локалне самоуправе за учешће у реализацији мера активне политике запошљавања предвиђених локалним планским документима у области запошљавања.

Захтеви за учешће у мерама подносе се надлежним организационим јединицама Национaлне службе за запошљавање, према месту рада лица или седишту послодавца, непосредно, путем поште или електронским путем. 

Све информације за учешће у мерама активне политике запошљавања, неопходна подршка,  подношење захтева према актуелним јавним позивима биће доступне сајту www.nsz.gov.rs.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × one =