У организацији библиотеке, три писца у седам школа

Библиотека „Вук Караџић”, као и претходних, и ове године се активно укључила у обележавање Дечије недеље и тим поводом организоваће више гостовања афирмисаних дечијих писаца, претежно у сеоским школама. Како кажу у овој установи, желели су да истакну значај библиобуса, односно покретне библиотеке која по утврђеном распореду обилази школе у алексиначким насељима пружајући могућност тамошњим ученицима да дођу до књига.

Пред основце ће наредних дана стати песници Александар Коцић, Дејан Алексић и Власта Н. Ценић.

– Прво гостовање писаца ћемо имати већ 4. октобра, у среду. Наш писац за децу Александар Коцић, Алексинчанин, ће се дружити са ђацима првацима у Основној школи „Јован Јовановић Змај” на Алексиначком Руднику. Петог октобра нам долази Дејан Алексић, наш чувени дечији писац, и он ће се дружити са децом у Горњем и Доњем Крупцу, Белом Брегу и Дражевцу. На крају ће своје гостовање овај поета завршити у Основној школи „Вожд Карађорђе” у Алексинцу, где ће се такође дружити са ђацима првацима. Шестог октобра нам долази Власта Ценић, наш стари добар гост домаћин, и он ће бити гост ђака првака Основне школе „Свети Сава” у Суботинцу и истуреног одељења У Мозгову – каже уредник програма у алексиначкој библиотеци Синиша Голубовић. 

Поменути писци у наведеним школама одржаће својеврсни час поезије на којем ће најмлађе ученике упознати са својим стваралаштвом. Пошто се ради о добро едукованим и спретним казивачима очекује се дружење које ће дуго памтити девојчице и дечаци који се нађу у школским клупама.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − six =