Најмлађи се упознали са радом и значајем Црвеног крста

Група школараца из две алексиначке основне школе „Вожд Карађорђе” и „Љупче Николић”, као и један број школараца Предшколске установе „Лане” данас су у оквиру обележавања Дечије недеље били гости Црвеном крсту Алексинац.

Ове године, уместо организовања традиционалне трке „За срећно детињство”, у Црвеном крсту су се одлучили да за већи број деце приреде пријем на коме су их упознали са циљевима, радом и значајем ове организације.

− Ове године смо за 150 детета огранизовали посету Црвеном крсту у сарадњи са нашим школама и имамо једну лепу тему, а то је „Откријте светлу страну света уз Црвени крст”. Идеја је да се деца упознају са историјатом Црвеног крста, са принципима Црвеног крста, да виде које све то програмске активности Црвени крст ради, како то Црвени крст свет чини бољим местом и како свако од нас може да допринесе тој светлој страни – рекао је Милан Терзић, секретар Црвеног крста Алескинац, који се данас нашао у улози предавача.

По оцени присутних овај едукативни скуп је био успешан и користан за ширење и развијање хумане идеје код најмлађих, којом се руководи Црвени крст.

Фотографије: Црвени крст Алексинац и Алпрес.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 − three =