Ražanj

U opštini Ražanj, Dobrici još jedan predsednički mandat

Opština Ražanj danas je dobila novi parlament koji je izabrao i lica koja će u narednom mandatu obavljati najvažnije funkcije u lokalnoj samoupravi. Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Ražanj verifikovani su mandati 27 odbornika, od kojih su 13 iz Grupe građana „Dobrica Stojković”, devet sa Izborne liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu”, tri predstavnika ima Izborna lista „Ivica Dačić – SPS” i dva odbornika su iz GG „Verislav Velisavljević Verče”.

Novi predsednik Skupštine opštine je Tomislav Matić iz Vitoševca, koji je iz redova najbrojnije odborničke grupacije, dok je njegov zamenik Milan Vasilić, pravnik iz Pretrkovca, kadar Srpske napredne stranke. Za sekretara SO Ražanj imenovana je Zvezdana Brkić.

Za predsednika opštine ponovo je izabran Dobrica Stojković, koji je i ranije obavljao ovu funkciju. Interesantno je da je Stojković na proteklim lokalnim izborima predvodio izbornu listu grupe građana „Dobrica Stojković”. Njegov zamenik i dalje će biti Saša Milosavljević, koji je i u prethodnom sazivu obavljao ovu dužnost.

Opština Ražanj je jedna od retkih lokalnih samouprava u Srbiji gde najvažnija rukovodeća mesta nisu pripala kadrovima Srpske napredne stranke.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

sixteen − thirteen =