У оквиру „Дечје недеље” и спортски дан

У оквиру Дечје недеље, а у организацији Учитељског друштва, данас је на стадиону за мале спортове „Младост” у Алексинцу одржано такмичење основаца од првог до четвртог разреда у малом фудбалу и игри између две ватре, уз учешће екипа из четири школе: „Љупче Николић” и „Вожд Карађорђе” из Алексинца, „Стојан Живковић Столе” из Трњана и „Јован Јовановић Змај” са Алексиначког Рудника.

− Учитељско друштво, као и сваке године организије један спортски дан поводом Дечје недеље и овом приликом присутне су четири основне школе, док остале школе имају одређене манифестације због којих нису могле да присуствују.  Овај прелепи дан, уз ово сунце, ученици заслужују да проведу у спортском духу, негујући фер-плеј − рекла је Зорица Милојковић, председница Учитељског друштва.

У малом фудбалу су се такмичили дечаци, а титула победника припала је екипи алексиначке школе „Љупче Николић”, други су били основци из Трњана, док су треће место заузели ученици из „Вожда”. Када је реч о игри између две ватре, најбоље су биле девојчице из „Вожда”, друге су биле из школе „Љупче Николић”, а девојчице из школе „Јован Јовановић Змај” са Алексиначког Рудника биле су треће.

Победничке екипе су награђене пехарима.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 − 2 =