Браво: Петар вицешампион Србије, из Бора осам одличја!

Малобројна екипа Џудо клуба „Алексинац”, предвођена тренером Бојаном Станковић, постигла је одличне резултате на Државном првенству за млађе дечаке и девојчице у Београду.

Ласкаву титулу вицешампиона Србије и сребрну медаљу у конкуренцији до 50 килограма освојио је Петар Стоиљковић.

На првенству је наступило још двоје алексиначких џудиста; Вељко Манојловић изгубио је борбу за треће место у категорији – 46 килограма и освојио пето место, док је Ксенија Павловић славила у првој борби, а другу борбу и репасаж је изгубила.

Другог дана викенда чланови Џудо клуба „Алексинац” учествовали су на међународном турниру „Срећно” у Бору, на коме су, осим такмичара из Србије, били и џудисти из Молдавије, Румуније и Бугарске.

Од 10 такмичара, њих осам се окитило медаљама. Дуња Русимовић је изборила прво место и најсјајније одличје у категорији старијих полетарки (+43 кг).

Друга места и сребрне медаље припале су: Дуњи Ивковић (ст. полетарке), Петри Ристић (ст. пионирке, – 57 кг), Вуку Петровићу (ст. пионири, – 60 кг) и Лазару Русимовићу (+73 кг), док су бронзана одличја изборили Дуња Драгићевић (ст. полетарке, – 28 кг), Лав Петровић (ст. пионири, – 50 кг) и Лука Трајковић (+73 кг).

И овог викенда чланови Џудо клуба „Алексинац” учествоваће на два међународна турнира – у суботу на „Купу Жупе” у Александровцу, а у недељу на турниру у Прилепу, у Северној Македонији.

Фотографије: Џудо клуб „Алексинац”

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × one =