У недељу акција сузбијања крпеља и комараца

Нови циклуси акција сузбијања крпеља и комараца у организацији Општинске управе општине Алексинац почеће у недељу 15. септембра.

Други цуклус сузбијања крпеља вршиће се уређајима са земље у парку Брђанка и другим мањим зеленим површинама у Алексинцу, Старом и Новом гробљу и неформалним излетиштима у околини, парковима на Ал. Руднику и у Житковцу, на уређеном делу обале Бованског језера и на меморијалним местима на истим локацијама и у истом обиму као и претходних година.

Трећи циклус сузбијања одрасле форме комараца вршиће се у скраћеном обиму у односу на претходни циклус, односно вршиће се само на доступним површинама на обалама Моравице кроз насеља Краљево, Вакуп и Алексинац, на обалама Јужне Мораве код Алексинца, старог тока Јужне Мораве код Ал. Бујмира, Житковачке баре и баре уз насеља Срезовац и Г. Љубеш, а осим тога и у парку Брђанка у Алексинцу, док ће се сузбијање ларви комараца вршити у барама, ископима, каналима на територији општине и деловима старог корита реке Јужне Мораве и појединим деловима тока реке Моравице.
Да би се акције успешно реализовале и избегле нежељене последице моле се грађани да у време третмана не бораве на поменутим локацијама и не изводе кућне љубимце. Пчелари се обавештавају да предузму мере заштите пчелињих друштава.

Уколико временске прилике то дозволе, све наведене акције би требало да буду у потпуности окончане у понедељак 16. септембра, а у случају неповољних временских прилика планиране активности ће се одложити за наредни дан.

Детаљније информације о локацијама и току акције заинтересовани могу добити од Владимира Никодијевића, руководиоца акције испред Општинске управе општине Алексинац на телефон 060/ 218-22-44.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 − 6 =