Kupina

Јавни позив за пољопривреднике: Општина враћа део новца за осигурање

Пољопривредници са подручја општине Алексинац, власници регистрованог комерцијалног домаћинства, имају прилику за повраћај дела уложених средстава у осигурање усева, плодова, вишегодишњих засада, расадника и животиња. Општина Алексинац расписала је јавни позив за регресирање премије осигурања које су пољопривредници платили како би осигурали засаде и животиње. Регрес се остварује у висини од 60% осигурања, а максимална подршка по кориснику може да износи 100 хиљда динара. Из општинског буџета издвојено је пола милиона динара.

Заинтересовани пољопривредници захтеве могу да поднесу од 16. септембра, а јавни позив је отворен до утрошка средстава или најкасније до 31. октобра ове године.

Уз захтев се подноси и одређена документација која се доставља лично преко писарнице Општинске управе Алексинац. Учесницима јавног позива се скреће пажња да није могућа накнадна допуна документације, па је неопходно пре предаје проверити да ли је комплетна.

Пољопривредницима је на располагању и стручна служба Општинске управе Алексинац која се налази у канцеларији бр. 32 у згради Општине, а додатне информације могу да се добију и путем телефона 018/809-040 од 7 до 15 часова. 

Текст јавног позива објављен је на званичном сајту Општине Алексинац.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two + 2 =