У години јубилеја: „Бронзани врабац” слетео на таласе Радио Алексинца

На адресу Радио Алексинца ових дана је стигло обавештење о додели једне занимљиве и репрезентативне награде. Удружење радио-станица РАБ Србија организовало је по тринаести пут избор за најбоље радијске рекламе и џинглове ВРАБАЦ.

Стручни жири ове године у саставу Олга Кепчија, уредница и водитељка емисија на Радио Београду 202, Никола Парун из једне београдске фирме, која се бави израдом реклама и Владан Ђурђевић Влајко, један од оснивача и басиста групе „Неверне Бебе”, су у категорији идентификациони џинглови доделили трећу награду „Бронзаног врапца” Радио Алексинцу за џингл „Идентификациони таласи”.

С лева на десно: Никола Парун, Владан Ђурђевић Влајко и Олга Кепчија

Златни ВРАБАЦ припао је Радио „Делти” из Новог Сада за џингл „Слушајте децу”, а Сребрни ВРАБАЦ „Накси Банкер” радију из Ниша за џингл „Дечија недеља на Накси Банкер радију”.

Награђени џингл Радио Алексинца асоцира на лето, таласе мора поут радио-таласа, и на годину јубилеја, 15 година постојања нашег и вашег радија. Наш срадник Власта Н. Ценић, који је као члан нашег креативног тима и најзаслужнији за освојено признање, каже да репрезентативно медијско удружење и саморегулаторно тело РАБ Србија данас окупља чак 169 радио-станица из наше земље, организује бројне активности, те сваке године додељује награду „Врабац” за најбоље радијске рекламе и џинглове.

Фото: Илустрација (извор: РАБ Србија)

‒ Радујем се што смо добили њихово признање. Наш Бронзани врабац цвркуће као златни. У ставри, ми се трудимо и да свакодневни програм обогатимо кратким џингловима који повезују музику. Важан нам је и идентификациони џингл. Имамо их неколико. Овај награђени је у духу ових врелих дана. Асоцира на таласе мора. Свакако, таласи  су асоцијација и на радио-таласе. Награде пријају, па и ова. Она нас, пре свега, весели и обавезује да наставимо да и даље будемо креативни. У ствари, ми смо добили награду за креативност. Додајмо, да наш џингл има и улогу промоције Радио Алексинца у Србији ‒ каже овај новинар сарадник Радио Алексинца.

Организатор такмичења Удружење радио-станица РАБ Србија ће накнадно обавестити добитнике о времену и месту доделе награда.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × three =