U četvrtak za školarce radionice o tradicionalnoj narodnoj igri

Centar za istraživanje i očuvanje tradicionalnih igara Srbije (CIOTIS) u saradnji sa Centrom za kulturu i umetnost Aleksinac organizovaće u četvrtak, 23. decembra, edukativne radionice posvećene tradicionalnoj narodnoj igri „kolu”.

Najpre će u 10 sati u Osnovnoj školi „Vožd Karađorđe”, za učenike ove ustanove, biti organizovana radionica, a dva sata kasnije u sali Doma omladine i za sve zainteresovane učenike osnovnih škola sa teritorije naše opštine.

Edukativna radionica, namenjena deci osnovnoškolskog uzrasta, podrazumevaće praktičnu obuku za izvođenje kola i prezentaciju UNESKO dosijea ove tradicionalne narodne igre.


Radionica se realizuje u okviru projekta „Očuvanje, prenošenje znanja i prezentacija KOLA kao elementa upisanog na Reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa čovečanstva”, u saradnji CIOTIS-a i Udruženja baletskih umetnika Srbije (UBUS), uz prisustvo prisustvo predstavnika Centra za nematerijalno kulturno nasleđe Srbije. Ovaj projekat je podržan od strane Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije.


Naslovna fotografija: Ilustracija (arhiva Al Pres).

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

twelve + five =