У четвртак за школарце радионице о традиционалној народној игри

Центар за истраживање и очување традиционалних игара Србије (ЦИОТИС) у сарадњи са Центром за културу и уметност Алексинац организоваће у четвртак, 23. децембра, едукативне радионице посвећене традиционалној народној игри „колу”.

Најпре ће у 10 сати у Основној школи „Вожд Карађорђе”, за ученике ове установе, бити организована радионица, а два сата касније у сали Дома омладине и за све заинтересоване ученике основних школа са територије наше општине.

Едукативна радионица, намењена деци основношколског узраста, подразумеваће практичну обуку за извођење кола и презентацију УНЕСКО досијеа ове традиционалне народне игре.


Радионица се реализује у оквиру пројекта „Очување, преношење знања и презентација КОЛА као елемента уписаног на Репрезентативну листу нематеријалног културног наслеђа човечанства”, у сарадњи ЦИОТИС-а и Удружења балетских уметника Србије (УБУС), уз присуство присуство представника Центра за нематеријално културно наслеђе Србије. Овај пројекат је подржан од стране Министарства за културу и информисање Републике Србије.


Насловна фотографија: Илустрација (архива Ал Прес).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 1 =