У четвртак почиње дератизација: Не дирајте мамке

У четвртак, 09. јуна почеће акција сузбијања глодара, којом ће бити постављани затровани мамци у градским насељима Алексинац и Алексиначки Рудник, као и у деловима насеља Житковац и Прћиловица.

Како је наведено у саопштењу Општинске која спроводи ову редовну акцију, која ће оквирно трајати до 14. јуна, мамци ће бити постављани на приобаљу реке Моравице, у канализацијским шахтама и подрумским просторијама стамбених зграда у Алексинцу и насељу Алексиначки Рудник. Мамци ће бити постављани и у индивидуалним домаћинствима у Алексинцу, насељу Алексиначки Рудник и у нехигијенском делу насеља Прћиловица. Уколико буде потребе акција ће се вршити и у деловима насеља Житковац и Прћиловица у улицама које се налазе дуж баре.

Сузбијање глодара ће се изводити отровима из групе антикоагуланата друге генерације, за које је противотров у случају нежељеног конзумирања витамин К1.

Током ових акција од грађана се очекује да оперативцима обезбеде приступ простору, да заштите децу и животиње, као и да не дирају затроване мамке.

У саопштењу се додаје да ће у случају оштећења здравља свако сносити одговорност за себе.
Као и ранијих година на овим пословима ангажовано је нишко предузеће „Санит ММ”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × two =